Izaberite stranicu

Празник Светог мученик Трифуна торжествено и са посебним црковним благољепијем, прослављен је у Килкису (Кукуш), Грчка. Са благословом и на позив Високопреосвећеног Митрополита килкиског и полијаниског г. Емануила, празновању Светог Труфуна ове године је учествовао и Преосвећенио Епископ стобијски и местобљуститељ струмички г. Давид.

Дана 30. јануара, у склопу вечерњег богослужења епсикоп Давид је извршио водоосвећење и пригодним слово се обратио верном народу, а потом се придружио архимандриту Епифанију на свечаној манифестацији општине Килкис, где је присуствовао приредби у част Света Три Јерарха, који се у у Грчкој слави као Дан просвете.

Дана 1. фебруара, епсикоп Давид је началствовао светом архијерејском Литургијом, уз саслужење свештенослужитеља Митрополије килкиске и полијаниске, као и Православне Охридске Архиепископије. Епископ Давид је беседио током Литургије.

Епископ Давид је посетио и манастир Светог беликомученик Георгија, где је служио помен на гробу претходног Митрополит килкиског, блаженопочившег Апостолоса.

Извор: СПЦ/Православна охридска архиепископија

Pin It on Pinterest

Share This